La ciutat de Paradella – Parella

La nit de Sant Joan s’acosta i Cala Rajada comença a rebre les vibracions de Ciutadella.

Els carrers i sobretot, es moll s’omple de grups de gent amb motxilles, pantalons curts i samarretes Sant Joaneres. Es “Jaleo” s’escolta per tot arreu i sempre hi ha algú que explica als seus companys (de vegades amb encert i d’altres no) l’història de Sant Joan, qui són els caixers, els cavallistes, es fabioler….

Aprofitant que arriba Sant Joan, volem explicar-vos una història que tenim en comú Ciutadella i Cala Rajada que de ben segur vos agradarà:

Conta la llegenda que entre les dues illes es trobava la ciutat encantada de Parella (pels menorquins) i Paradella (pels mallorquins). Era una ciutat d’altes murades, cases, palaus, esglèsies, castells… és a dir, una ciutat bella i rica en tots els sentits.

Diuen que les gelosies de terres properes arribaren a enfonsar-la i ara es troba davall ses aigües des Canal. Però Parella – Paradella,  encara es resisteix a l’encanteri i alguns pescadors l’han poguda veure entre Ciutadella i Cala Agulla, sobretot es dia de Sant Joan.

A més, la ciutat té encara una possibilitat de resorgir de les aigües: El dia de Sant Joan que es trobin set Joanes i se Joans a la vora de la mar, sense coneixer-se de res… Paradella – Parella tornarà a ser la ciutat rica i bella que fou un dia en el passat.

Ja ho sabem Joans i Joanes…. tots a la vora de la mar per veure la ciutat de Paradella -Parella la nit de Sant Joan.

Acerca de artenjoies

Art en joies taller de joieria és un espai dedicat a les joies. Per nosaltres cada una de les joies són petits objectes plens d’història, emoció i bellesa que gràcies a la complicitat de qui les tria i llueix s’omplen de vida i significat.
Esta entrada fue publicada en Curiositats. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario